Gegratineerde visschelp

Gegratineerde visschelp

4 (4) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Met dit mooi en gezond visgerecht zal je zeker indruk maken! Bovendien is het gezond en gemakkelijk klaar te maken.

  • Personen3
  • Bereidingstijd0 minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stengels selder
  • 2 wortelen
  • 200 g witte visfilets (zoals tarbotfilet)
  • 6 Sint-Jacobsvruchten
  • 1 zakje droge saus Knorr Hollandaise
  • 1 à 2 lepels vloeibare margarine
  • 125 g margarine (vast)

Bereiding

  • Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze diagonaal in stukjes. Snijd de visfilet in blokjes en maak de Sint-Jacobsvruchten schoon.
  • Bak de groenten kort aan in de vloeibare margarine, giet er 200 ml water bij en kook ongeveer 5 minuten. Haal de groente er uit en laat ze uitlekken.
  • Doe de vis en de Sint-Jacobsvruchten in het kookvocht van de groente en laat ongeveer 2 minuten staan. Haal ze er uit en verdeel ze samen met de groenten over 3 schaaltjes of schelpen.
  • Strooi de inhoud van het zakje Hollandaisesaus in de afgekoelde visbouillon en breng langzaam aan de kook onder voortdurend roeren. Zet het vuur lager en voeg geleidelijk de margarine in kleine stukjes toe.
  • Lepel de saus over vis en de groenten en gratineer kort onder een voorverwarmde grill.
  • Smakelijk !
  • Suggestie

    indien u krachtigere smaak wenst, kan u een half bouillonblokje Knorr Finesse Groenten toevoegen aan het kookvocht wanneer u de groente klaarmaakt.

close