Kip met rijst, currysaus en ananas

Kip met rijst, currysaus en ananas

4.2 (6) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Op zoek naar een lekkere curry om te serveren met rijst? Dit gerecht is om duimen en vingers bij af te likken!

  • Personen4
  • Bereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g basmati rijst
  • 2 el gehakte peterselie
  • 4 schijven ananas
  • 1 uitje
  • 600 g kipfilet
  • ½ el currypoeder
  • 2 ½ el Solo Vloeibare Margarine
  • 1 zakje Knorr Kerriesaus (kant-en-klaar)

Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Afgieten en mengen met de helft van de peterselie.
  • Snijd ondertussen de schijven ananas elk in stukjes. Pel en snipper de ui.
  • Bestrooi de kipfilets met kerriepoeder en wat zout.
  • Verhit de margarine in een ruime koekenpan, wacht tot de bellen zijn weggetrokken en bak de kipfilets om en om goudbruin en gaar, 10-15 minuten.
  • Verwarm ½ eetlepel margarine in een steelpannetje. Bak de ui 3 minuten, roer de ananas en de Currysaus erdoor en laat de saus zachtjes warm worden.
  • Schep de rijst op 4 (warme) borden, schik de kipfilets erbij, schep de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
  • Variatie

    In plaats van ananas is het ook heel smakelijk om appel, banaan of mango aan de saus toe te voegen.

close