Aardappelsoep

Aardappelsoep

4.3 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Zin in een lekkere soep? Dan is deze soep misschien wel iets voor jou!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd45 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien, fijngehakt
  • 1/2 prei, in stukken gesneden
  • 300 g aardappelen, in blokjes
  • 30 g margarine, vast
  • 1 l water
  • 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Groenten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g spek, in blokjes
  • 200 g wit brood, in blokjes
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 el gehakte peterselie
  • 100 g verse champignons, in schijfjes
  • 3 el vloeibare margarine
  • 150 ml room
  • versgeraspte nootmuskaat
  • verse tijm

Bereiding

  • Smelt 30 g margarine in een kookpan en fruit de helft van de uien.
  • Voeg de tijm, de prei en de aardappelen toe. Laat 3 à 4 minuten stoven en voeg dan het water en de bouillonblokjes toe.
  • Laat koken tot de groenten zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Pureer de soep met een handmixer.
  • Pel de knoflook en snijd de teentjes in tweeën. Wrijf het snijvlak over de binnenkant van een koekenpan. Bak daar de rest van de ui en het spek in.
  • Voeg de stukjes brood toe en rooster ze. Laat de broodkorstjes en de spekblokjes dan uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de champignons op een middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zien, en laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
  • Warm de soep opnieuw op. Voeg er de room aan toe en roer goed door.
  • Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Dien op met de broodkorstjes, de spekblokjes en de champignons.
close