Currywraps

Currywraps

4 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Wikkel lekkere hapjes in tortilla's of rijstpapier en ze worden nog lekkerder! Maak rolletjes van rijst, groenten en kerriesaus voor een feestje of serveer ze met een groene salade als avondmaal.

  • Personen4
  • Bereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje Knorr Finesse Kip
  • 250 ml warm water
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote wortel, in stukjes gesneden
  • 100 g sperziebonen, in stukjes van 3-4 cm gesneden
  • 150 g diepgevroren erwten
  • 3 el fijngehakte pinda- of cashewnoten
  • 1 el vloeibare margarine
  • 0,5 kl bloem
  • 1,5 kl Thaise rode currypasta
  • 250 g basmati- of jasmijnrijst, gekookt
  • 8 ronde tortilla's

Bereiding

  • Stoof de ui en knoflook in margarine tot ze zacht en aromatisch zijn.
  • Meng de currypasta, het Knorr bouillonblokje, het warm water en de bloem. Giet het bij het uimengsel. Laat op een matig vuur indikken.
  • Zet de helft van de saus opzij om apart op te dienen. Meng de rijst, pindanoten en saus onder elkaar.
  • Stoof ondertussen de wortelen, erwten en sperziebonen 7-8 minuten in margarine. Schep ze bij het rijstmengsel.
  • Vul de wraps met het rijst- en groentemengsel. Rol ze op en plooi de randen toe.
  • Laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken totdat de tortilla's warm zijn en lichtbruin kleuren.
  • Serveer met dipsaus.
  • Tip

    Gebruik fijn rijstpapier om currywraps te maken.

close