Heerlijke kip pilaf

Heerlijke kip pilaf

4 (4) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Pilaf is een gerecht uit het Midden-Oosten: gebakken, op smaak gebrachte rijst die in aromatische bouillon wordt gestoomd en soms wordt gecombineerd met kip, vlees of schaaldieren. Een uitstekend alternatief voor gewone rijst als bijgerecht. Pilaf smaakt het lekkerst als je langkorrelige rijst, zoals basmatirijst, gebruikt.

  • Personen2
  • Bereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd25 minuten

Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje Knorr Finesse Kip
  • 200 ml water
  • 2 kippenborstfilets, in blokjes
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 middelgrote tomaat, gepeld en in blokjes gesneden
  • Vers gemalen peper naar smaak
  • 50 g amandelschilfers
  • 150 g rijst
  • 2 el vloeibare margarine

Bereiding

  • Laat de ui zachtjes in margarine fruiten tot hij zacht is. Doe de stukjes vlees erbij en laat ze aan alle kanten lichtbruin bakken.
  • Schep er de rijst bij en laat nog 10 minuten bakken.
  • Voeg de tomaat, de bouillon en het water toe. Laat ongeveer 20-30 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst zacht, maar niet papperig is.
  • Roer er de amandelen onder. Serveer met vers gemalen zwarte peper.
  • Tip

    Voeg aan deze heerlijke kip pilaf een handjevol rozijnen of fijngesneden gedroogde abrikozen toe.

    Om tomaten gemakkelijk te kunnen pellen, dompel je ze eerst 2 minuten onder in heet water.

    Rooster amandelen in een droge pan voor extra smaak en een krokante toets.

close