Ribbetjes op zijn Amerikaans

Ribbetjes op zijn Amerikaans

3.8 (4) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Mooi weer? Tijd voor ribbetjes op zijn Amerikaans op de BBQ!

  • Personen6-8
  • Bereidingstijd45 minuten
  • Kooktijd60 minuten

Ingrediënten

  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
  • 1 l water
  • 200 ml ketchup
  • 30 ml honing
  • 1 kl gemalen koriander
  • 4 teentjes look, fijngehakt
  • 1 kl gemalen nootmuskaat
  • 1 el kaneel
  • 1 kl gemalen kruidnagel
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el fijngehakte verse gember
  • 1 kl cayennepeper
  • 1,5 kg varkensribbetjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 el margarine

Bereiding

  • Maak de ribbetjes schoon en snijd ze in kleinere stukjes van telkens 3-4 ribbetjes.
  • Voeg het water toe aan de Knorr Bouillonketeltjes en breng het geheel aan de kook. Voeg de ribbetjes toe en laat ongeveer 30 minuten koken. Giet af en laat de ribbetjes afkoelen.
  • Stoof de uien enkele minuutjes in de margarine tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de bruine suiker toe en laat de uitjes karamelliseren. Voeg alle kruiden toe en meng goed.
  • Voeg de ketchup toe en laat het geheel 15 minuutjes pruttelen. Giet er op het einde de honing bij. Als de saus te dik is, voeg een beetje bouillon toe tot de saus zo dik is als je zelf wilt.
  • Marineer de ribbetjes 2 tot 24 uur.
  • Grill het vlees een halfuurtje op een middelhoog vuur of rooster het ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 160°C.
  • Tip

    Heb je niet alle kruiden? Geen probleem! Zelfs als er een of twee ontbreken, blijft je mix geweldig smaken.

    Giet de resterende bouillon niet weg. Je kunt er een lekker soepje of een risotto mee maken.

close