Gratin van spinazie met eieren

Gratin van spinazie met eieren

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Nootmuskaat gaat erg goed samen met bechamelsaus en spinazie. Je kunt deze heerlijke gratin vanavond al eten. Spinazie, perfect gekookte eieren, gesmolten kaas en romige Knorr Bechamelsaus.

  • Personen4-6
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml Knorr Bechamelsaus, kant-en-klaar
  • 1 kg verse spinazie, gekuist en gedroogd
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • 100 g geraspte harde kaas, zoals gruyère
  • 6 eieren
  • 4 el chapelure
  • Vloeibare margarine

Bereiding

  • Bak de spinazie aan met 1 eetlepel margarine tot die zacht is en in volume afneemt.
  • Voeg de Knorr Bechamelsaus en de nootmuskaat toe. Meng het geheel goed.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats de spinazie en de bechamelmengeling in een ingevette ovenschaal. Bedek met kaas.
  • Maak 6 kleine openingen in de spinazie en breek er voorzichtig de eieren in. Strooi er de broodkruimels over en besprenkel met vloeibare margarine.
  • Bak gedurende 30 minuten of tot de eieren gekookt zijn, het gerecht goudbruin is en er zich blaasjes beginnen te vormen.
  • Tip

    Tomatenplakjes op de eieren geven dit uitstekende avondgerecht wat extra kleur en een beetje extra pit.

close