Cannelloni Carbonara met spinazie, ricotta en pompoen

Cannelloni Carbonara met spinazie, ricotta en pompoen

0 (0) | Geef als eerste een beoordeling
Close

Wat vind jij van dit recept?

Ontdek deze overheerlijke Cannelloni Carbonara met spinazie, ricotta, pomoen en Knorr Kaassaus nu!

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd45 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje Knorr Kaassaus
  • 600 g pompoen
  • 1 ui
  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 200 g cannelloni
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 300 ml melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten. Laat de schil eraan. Besprenkel de pompoenparten met 2 eetlepels vloeibare margarine en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Zet opzij om af te koelen.
  • Snijd de ui fijn en fruit de stukjes ui in 1 eetlepel margarine tot ze doorschijnend worden. Haal van het vuur.
  • Verwijder de schil van de geroosterde pompoen en meng de pompoen met de ui. Klop het ei zachtjes op. Meng de ricotta met het pompoenmengsel, het ei en de spinazie. Kruid het geheel.
  • Meng de melk met de Knorr Kaassaus. Vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Vul de cannellonirolletjes met het pompoen-spinaziemengsel. Leg de rolletjes in de ovenschaal. Giet de saus eroverheen en bestrooi met kaas. Bak gedurende 35 minuten tot de schotel een goudbruin korstje krijgt.
  • Tip

    Om de smaak en textuur van dit heerlijke gerecht nog beter te maken, kun je er wat gezonde zaden of pitten aan toevoegen. Denk maar aan lichtjes geroosterde zonnebloempitten of pompoenpitten.

    Je kunt dit gerecht ook klaarmaken met verse lasagnevellen. Plaats de vulling op een velletje. Rol het op en leg het met de ‘naad’ naar beneden in de ovenschaal.

close