Varkensbrochettes met pepersaus en gratin

Varkensbrochettes met pepersaus en gratin

Speciale feesten verdienen speciale menu's. Probeer onze heerlijke gratin van zoete aardappelen met varkensbrochettes en een romige Knorr Peper Roomsaus.

0 (0) | Geef als eerste een beoordeling
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 55 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de aardappels in schijven. Hak de knoflook en de rozemarijnblaadjes fijn en hou de takjes opzij. Vet een ovenschaal in met margarine.
  2. 2 Meng de magere room met de chilivlokken, de knoflook, de zwarte peper en 1 theelepel gehakte rozemarijnblaadjes. Hussel in een kom de zoete aardappelschijfjes door het roommengsel.
  3. 3 Zorg ervoor dat alle schijfjes goed met het roommengsel bedekt zijn. Plaats de aardappelen voorzichtig in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 45 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
  4. 4 Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 3 cm. Meng olijfolie met mosterd en 1 theelepel gehakte rozemarijnblaadjes. Marineer het vlees gedurende 15 minuten. Om de brochettes te maken, steekt u de vleesblokjes op rozemarijntakjes.
  5. 5 Rooster de brochettes op de barbecue of in de pan op een matig hoog vuur, 2 minuten aan elke kant. Verwarm de inhoud van de Knorr®- Peper Roomsaus. Serveer de varkensbrochettes met pepersaus en gratin van zoete aardappelen.
  • TIP: Voeg rode paprika en kerstomaten toe aan uw brochettes. De gratin van zoete aardappelen kan van tevoren worden gemaakt en opgewarmd net voor de maaltijd.
  • Ingrediënten

    • 1 kg zoete aardappelen
    • 2 teentjes knoflook
    • 8 takjes rozemarijn
    • 250 ml magere room
    • Een snufje chilivlokken
    • Een snufje versgemalen zwarte peper
    • 600 g varkenshaas
    • 2 el olijfolie
    • 1 el mosterd
    • 1 brik Knorr® Peper Roomsaus
close