Chili con carne

Chili con carne

4.5 (4) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Deze befaamde pittige klassieker uit de Tex-Mex keuken is verrassend gemakkelijk klaar te maken. Chili con carne wordt traditioneel bereid met gehakt en rode bonen. De pikante kruiden geven dit gerecht zijn typische smaak. Breng met dit hete stoofpotje de zomer in je keuken!

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd45 minuten

Ingrediënten

  • 3 lookteentjes
  • 2 ajuinen
  • 1 groene paprika
  • 600 g gehakt rundvlees
  • 3 soeplepels vloeibare margarine
  • 1 blik tomatenpulp
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • Tabasco
  • 1 blik maïs
  • 1 blik kidneybonen

Bereiding

  • Maak de lookteentjes en de ajuinen schoon en snij ze fijn. Snij de paprika in 4, doe de zaadjes en de witte stukken eruit en snij in kleine stukken.
  • Laat het vlees 10 minuten in de margarine in een pan aanbakken op hoog vuur en roer om met een houten lepel.
  • Voeg de look en de uien toe en laat 5 minuten sudderen.
  • Voeg de paprika, de tomatenpulp, het Bouillonketeltje Vlees en 1 koffielepel Tabasco toe.
  • Overgiet met 30 cl water, dek af en laat gedurende 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
  • Spoel de maïs en de kidneybonen af en laat ze uitlekken.
  • Giet ze in de pan en laat geleidelijk opnieuw opwarmen door ze ongeveer 10 minuten af te dekken.
  • Serveertip

    Dien warm op met witte rijst en taco’s.

close