Clafoutis met rundvlees, kerstomaten en broccoli

Clafoutis met rundvlees, kerstomaten en broccoli

5 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Heerlijk ovengerecht gevuld met rundvlees, kerstomaten en brocolli. Makkelijk en snel te bereiden!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd45 minuten

Ingrediënten

  • 250 g broccoli
  • 250 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 250 g gehakt rundvlees
  • 1 soeplepel vloeibare margarine
  • peper van de molen
  • 4 eieren
  • 1 Knorr Bouillonketeltje groente
  • 20 cl room
  • 2 soeplepels Maïzena Plus
  • 5 cl melk
  • 50 g geraspte parmezaankaas

Bereiding

  • De oven op 160° voorverwarmen.
  • Was de groenten.
  • Verdeel de broccoli in kleine boeketten, maak de sjalot schoon en snij hem fijn.
  • Maak 12 balletjes van het rundvlees, voeg een beetje zout en peper toe en leg ze opzij.
  • Sauteer de broccoli en de sjalot gedurende 10 minuten met 1 soeplepel margarine en 20 cl water in een antikleefpan.
  • Voeg de kerstomaten en de balletjes rundvlees toe wanneer het sap geabsorbeerd is en laat gedurende 2 minuten koken.
  • Kruid met peper van de molen.
  • Roer de eieren dooreen met een vork.
  • Los het Knorr Bouillonketeltje Groenten op in een kleine kookpot met de room.
  • Leng de Maïzena aan in 5 cl melk en voeg samen met de parmezaankaas toe.
  • Voeg toe aan de eieren en roer krachtig door elkaar. Kruid met peper.
  • Leg de groenten en de vleesballetjes in een ovenschaal die u vooraf ingevet heeft.
  • Giet het clafoutismengsel erop maar vul de ovenschaal tot 3/4 zodat de clafoutis tijdens het bakken niet over de rand zou uitsteken.
  • Bak 30 minuten in de oven.
  • Serveertip

    Dien warm of lauw met een groen slaatje op.

close