Gemarineerde paddenstoelen op bruschetta

Gemarineerde paddenstoelen op bruschetta

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Gemarineerde paddenstoelen en bruschetta, ideaal als aperitiefhapje tijdens feestelijke gelegenheden.

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten

Ingrediënten

  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 ciabatta (om af te bakken)
  • 3 takjes tijm
  • 0.5 kuipje Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 20 g rucola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukken. Pel de knoflook en het sjalotje. Snipper het sjalotje zeer fijn. Snijd de ciabatta in dunne plakjes en bak deze in 5 minuten goudbruin in een hete oven.
  • Verwarm voor de warme marinade 2 eetlepels olie in een pan, rasp de knoflook boven de pan en bak licht aan. Voeg het sjalotje toe en fruit 1 minuut mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Voeg een half Bouillonketeltje toe en laat dit zachtjes smelten met 1 kopje water.
  • Vervolgens aan de kook brengen en 1 minuut laten pruttelen. Voeg de paddenstoelen toe, schep deze gedurende 1 minuut om in de pan. Zet het vuur uit.
  • Leg op elke bruschetta een blaadje rucola en een klein schepje warm gemarineerde champignons.
  • Serveertip

    Garneer de bruschetta met een blaadje paarse basilicum.

close