Wilde eendenborstfilet met warme druiven en Wildsaus

Wilde eendenborstfilet met warme druiven en Wildsaus

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Wilde eendenborstfilet, met cantharellen, blauwe druiven en wildsaus. Ideaal als verwennerij bij feestelijke gelegenheden!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd55 minuten

Ingrediënten

  • 800 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 pot Knorr Gratinoise Kaas
  • 2 kleine rode uien
  • 200 g cantharellen
  • 200 g sperziebonen
  • 300 g broccoli
  • 250 g blauwe druiven
  • 1 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Wildsaus
  • vloeibare margarine
  • 4 wilde eendenborstfilets
  • Extra:
  • 4 hoge ovenvaste schaaltjes van 200-250 ml inhoud
  • bodem bedekt met bakpapier
  • ingevet en met paneermeel bestoven

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de aardappelschijfjes met de Gratinoise en schep ze in de voorbereide ovenvaste schaaltjes zo, dat de plakjes plat op elkaar liggen. Laat ze in de hete oven in ca. 30 min. bruin en gaar worden.
  • Pel en snijd de uien in smalle partjes. Maak de cantharellen en de sperziebonen schoon. Snijd de cantharellen eventueel doormidden of in vieren. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Houd 4 kleine trosjes druif apart voor de garnering. Haal de andere druiven van de takjes.
  • Kook de boontjes met de broccoli in kokend water 3 min. Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, voeg 3 el vloeibare margarine toe en bak de eendenborstfilets 3-4 min. aan elke kant. Bestrooi met wat zout en peper. Bak de laatste 2 min. de losse druiven mee.
  • Verhit in de tussentijd een grote koekenpan of wok, voeg 2 el vloeibare margarine toe en roerbak de ui met de broccoli, de boontjes en de cantharellen 4 min. op een hoog vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes.
  • Draai de schaaltjes met de aardappel om op 4 grote borden en laat de aardappeltaartjes er voorzichtig uitglijden (eventueel eerst met een dun scherp mesje de aardappel van de rand tot op de bodem van de schaaltjes lossnijden). Leg er een trosje druiven, de eendenborstfilets ernaast, schep de groenten erbij en de saus met druiven over de eendenborstfilets.
  • Variatie

    De wilde eendenborst kan worden vervangen door hertenbiefstuk of tamme eendenborst. In een uitgebreid menu is 1 tamme eendenborstfilet genoeg voor 2 personen.

close