Gegrilde ribeye met pittige kruiden-'rub'

Gegrilde ribeye met pittige kruiden-'rub'

4 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Als je zin hebt in een lekker stukje sappig biefstuk, dan kunnen we zeker dit gegrilde ribeye recept aanraden. We marineren het vlees met een pittige kruidenmix om het smakenpalet op een hoger niveau te tillen. Verras je gasten en geniet van de gegrilde ribeye met kruidenmarinade!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd25 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kleine aardappeltjes
  • 4 dunne ribeye biefstukken (of entrecote)
  • 5 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (tijm en rozemarijn)
  • cayennepeper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blokje Knorr Original Bouillon Vlees
  • 600 g flageolets (of tuinboontjes)

Bereiding

  • Zet de aardappeltjes (met schil) op in een laag koud water en kook ze in 15-20 minuten gaar. Afgieten en opschudden met 1 eetlepel fijngehakte tuinkruiden.
  • Meng 4 el fijngehakte tuinkruiden met 1-2 theelepel cayennepeper (hoe meer, hoe heter!) en 3 eetlepels olijfolie. Verkruimel de bouillontablet erdoor. Meng goed.
  • Wrijf het vlees rondom goed in met het mengsel en laat kort trekken.
  • Kook ondertussen de flageolets in ruim kokend water in ca. 7 minuten gaar.
  • Afgieten en opschudden met 1 eetlepel olie en naar smaak wat peper en zout.
  • Verhit een grillpan en grill hierin de ribeye 2-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid.
  • Verdeel de aardappeltjes in de schil, de flageolets en de gegrilde ribeye over 4 borden.
  • Variatie

    Voor een lekker pittig kruidenmengsel waarmee je vlees en kip kunt inwrijven is het heerlijk om bouillontabletten te verkruimelen en te mengen met verse kruiden en olijfolie. Dat gaat heel makkelijk en geeft het mengsel een lekker diepe smaak.

close