Kalfsstoofpot met pompoen, appel en linzen

Kalfsstoofpot met pompoen, appel en linzen

3 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Smakelijk stoofpotje van kalfsvlees, pompoen, appel en linzen. Een winters topreceptje!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd80 minuten

Ingrediënten

  • 150 g bruine linzen
  • 12 kleine uitjes
  • 600 g pompoen
  • 600 g kalfslapjes
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 0.5 eetlepel gedroogde of verse tijm
  • 1 l cider of appelsap
  • 2 blokjes Knorr Original Bouillon Vlees
  • 2 stevige zoetzure appels
  • 2 -3 eetlepels Maïzena Express voor Bruine Saus

Bereiding

  • Was de linzen en laat ze in een vergiet uitlekken. Pel de uitjes. Schil de pompoen en snijd de pompoen in 12 stukken. Snijd het vlees in 16 stukjes en dep ze droog.
  • Verwarm de margarine in een stoofpan in een pan. Bak de stukken vlees rondom bruin. Schep de tijm en wat peper erdoor. Voeg de uitjes en pompoen toe en schep alles om.
  • Schenk de cider of het appelsap er langs de rand van de pan beetje bij beetje bij zodat het vlees niet teveel afkoelt. Verkruimel de bouillonblokjes in het vocht in het midden van de pan en roer het erdoor. Voeg de linzen toe, schep alles door elkaar. Breng het aan de kook en laat de kalfsstoofpot op het laagste vuur in 1-1 ½ uur gaar worden.
  • Schil (eventueel) de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes. Voeg ze 10 min. voor het einde van de bereidingstijd aan de kalfsstoofpot toe.
  • Roer als de stoofpot gaar is 2-3 el Maïzena-Express door het gerecht en laat het 2 min. pruttelen. Schep de kalfsstoofpot in 4 diepe borden.
  • Variatie

    Geef er eventueel een Turkse pide of ander plat brood bij. Vervang de pompoen door winterwortel of knolselderij. Tip: Stoven gaat ook heel goed in een slow cooker.

close