Reebiefstuk met cranberry-rode wijnsaus

Reebiefstuk met cranberry-rode wijnsaus

3.5 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

In slechts 35 minuten verras je je vrienden en familie met dit wildgerechtje van reebiefstuk met cranberry-rode wijnsaus.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd35 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 600 g groene kool
  • 100 ml room
  • 1 blokje Knorr Bouillon Original Vlees
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 4 reebiefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 zak Knorr kant-en-klare Rode Wijnsaus
  • 3 eetlepels cranberrycompote

Bereiding

  • Schil de aardappels. Snijd de groene kool in stukjes. Kook de aardappels met de kool in een grote pan in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen. Hak ondertussen de hazelnoten grof.
  • Maak een kuiltje in het midden van de stamppot giet de room erin, verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de hazelnoten toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper naar smaak toe. Houdt de stamppot zo nodig op het laagste vuur even warm.
  • Dep in de tussentijd de reebiefstukjes droog en bestrooi ze met peper en zout. Verwarm de margarine in een pan en bak de reebiefstukjes 2-3 minuten aan elke kant bruin. Verwarm de Rode Wijnsaus, roer de cranberrycompote erdoor en laat de saus 2 minuten pruttelen.
  • Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de reebiefstukjes ernaast, schep er een lepeltje cranberry-rode wijnsaus over en geef de rest van de saus er apart bij.
  • Variatie

    De reebiefstukjes kunnen worden vervangen door parelhoenfilets. De baktijd is iets langer: 5-6 minuten aan elke kant.

close