Gegrilde burgers, uienringen en pepersaus

Gegrilde burgers, uienringen en pepersaus

4.5 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Er gaat niets boven versgebakken burgers. Heerlijk met opgebakken uischijfjes!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd25 minuten

Ingrediënten

  • 4 el vloeibare margarine
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 2 uien
  • 4 burgers*
  • 600 g sperzieboontjes
  • 1 zakje Knorr kant-en-klare Pepersaus
  • Extra:
  • grill of grillplaat

Bereiding

  • Verwarm 3 el vloeibare margarine in een grote pan en bak hierin de krieltjes rondom goudbruin en gaar. Geregeld omscheppen. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • Kook de sperzieboontjes in gezouten kokend water in ca. 8 min. gaar. Afgieten. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
  • Pel en snijd ondertussen de uien in plakken.
  • Verhit een grillpan of grillplaat.
  • Bestrijk de uischijfjes en de burgers aan beide kanten met wat vloeibare margarine.
  • Grill de burgers en de uischijfjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de gebakken krieltjes en de burgers over 4 grote warme borden. Verdeel de gegrilde uien over de burgers. Schep de sperzieboontjes ernaast en schep de saus erover.
  • *Maak zelf burgers van mager rundergehakt dat je op smaak brengt met verse knoflook, peper, zout en eventueel Provençaalse kruiden. Goed mengen, 4 ballen vormen en deze platdrukken.
  • Variatie

    Voeg aan de sperzieboontjes 1 el fijngehakt vers bonenkruid of rozemarijn toe.

close