Moussaka

Moussaka

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Wie zich wil wagen aan de Griekse recepten kan een pittige moussaka maken. De voornaamste ingrediënten van dit klassieke gerecht zijn lamsgehakt, aubergines en schapenkaas. Vegetarische moussaka is een heerlijke variant die je kan bereiden door het lamsgehakt achterwege te laten.

  • Personen6
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd75 minuten

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2 wortels
  • 2 takken selder
  • 2 courgettes
  • 6 el Solo Vloeibaar
  • 600 g lamsgehakt
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 blik passata
  • 2 dl rode wijn
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 pakje Knorr Droge Witte saus
  • 250 ml melk
  • 500 g aardappelen
  • 100 g grof geraspte schapenkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de aubergines in plakjes, strooi er zout over en laat 10 minuten rusten .
  • Pel en snipper ondertussen de ui en de look zeer fijn. Snijd de wortels, de selder en de courgettes in zeer kleine stukjes.
  • Stoof de ui en de look in de margarine in een ruime pan en voeg er vervolgens de wortels, selder en courgettes bij . Roerbak 3 minuten en haal dan de pan van het vuur af.
  • Verhit een andere pan 2 eetlepels margarine en roerbak er het vlees 4 minuten in . Voeg er de tomatenpuree en passata bij , laat even meebakken en giet het dan bij de groenten. Voeg er dan wijn bij en kruid met komijn en kaneelpoeder.
  • Maak in een pannetje de Knorr Witte saus zoals aangegeven op de verpakking met 250 ml melk.
  • Spoel de aubergines in koud water en dep ze zorgvuldig droog. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  • Vet een ruime ovenschotel in met de rest van de margarine en giet er dan een dun laagje witte saus in.
  • Schik daarop een laagje aardappelschijfjes en een laagje vleesen groente bereiding en bedek met aubergine schijfjes. Herhaal de laagjes in dezelfde volgorde tot alle ingredienten zijn opgebruikt. Strooi er de schapenkaas over en schuif 40 a 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Variatie

    Je kan dit gerecht zeker ook kruiden met tijm en rozemarijn. Maak het gerust een dag op voorhand, dat komt de smaak zeker ten goede. Let erop dat je lamsgehakt gebruikt want schapenvlees proeft echt wel veel straffer.

close