Ovenschotel Gehakt en Tomaten Crème

Ovenschotel Gehakt en Tomaten Crème

4.4 (66) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Overheerlijke ovenschotel met gehakt, courgette en tomaten crème van Knorr. Of liever Gehakt Parmentier! Bovendien kan je gezellig bij je tafelgasten blijven keuvelen, terwijl de oven zijn werk doet.

  • Personen4
  • Voorbereiding minuten
  • Bereiding35 minuten

Ingrediënten

  • 350 g gehakt
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 courgette
  • in blokjes
  • 500 g aardappelen
  • geschild
  • 100 ml halfvolle melk
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 blik Knorr Tomaten Crèmesoep

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (hete lucht 180°C).
  • Kook de aardappelen 20 min. in ruim water. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en pureer het geheel.
  • Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel vloeibare margarine, voeg het gehakt toe en bak het gaar. Verdeel de inhoud van het blik Knorr Tomaten Crème over het gehakt (zonder water toe te voegen) en voeg de courgetteblokjes toe. Laat het geheel opnieuw opwarmen.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de puree en strooi vervolgens de geraspte kaas erover, met wat broodkruim en vloeibare margarine.
  • Plaats het gerecht 5 à 10 minuten onder de grill tot er zich een goudbruin korstje vormt.