Cannelloni gevuld met gehakt, paprika en ricottakaas

Cannelloni gevuld met gehakt, paprika en ricottakaas

4.3 (12) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Italiaanse klassieker die iedereen kan bekoren! Ontelbare variaties zijn mogelijk, met of zonder vlees. Als extraatje kan je dit gerechtje serveren met een frisse wortel-rozijnen salade.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd60 minuten

Ingrediënten

  • 16 rolletjes cannelloni
  • 2 paprika’s (rood & groen)
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 300 g gehakt
  • 250 g ricotta
  • 1 Knorr Bouilllonketeltje Vlees
  • 1 brik tomatenpassata
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 75 geraspte kaas (Emmentaler of Goudse)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de paprika’s schoon, en snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.
  • Verwarm de margarine in de pan en bak het gehakt gaar. Voeg de ui en paprika toe en roerbak nog enkele minuten. Voeg de ricotta toe en breng de vulling op smaak met zout en peper.
  • Meng de tomatenpassata met het Bouillonketeltje, 150 ml warm water en de Italiaanse kruiden tot een saus.
  • Vul de ongekookte cannelloni met de paprika-gehaktvulling, met behulp van een smalle lepel of spuitzak met grove mond.
  • Leg de gevulde cannelloni in een ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat alle cannelloni volledig met saus bedekt is. Bestrooi met geraspte kaas en zet de ovenschaal 3035 minuten in de oven.
  • Laat de pasta enkele minuten afkoelen alvorens te serveren.
  • Serveertip

    Serveer de cannelloni met een frisse wortel-rozijnen salade. Rasp hiervoor 1 winterwortel fijn, en meng de wortelrasp met 50 g gewelde rozijnen en een dressing van 100 ml azijn en 1.5 eetlepel suiker.

close