Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas

3.3 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Wie kinderen in huis heeft, weet maar beter hoe je macaroni met kaas en hesp moet klaarmaken. Dit populaire recept is gelukkig erg snel en makkelijk klaar te maken. Wij bezorgen je vast en zeker een nieuw snelheidsrecord met dit ultrasnelle macaroni met ham en kaas recept.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 450 g macaroni
  • 150 à 200 g gerookte ham in blokjes
  • Voor de saus:
  • 50 g margarine
  • 50 g bloem
  • 5 dl koude volle melk
  • 1 Knorr Bouillonketeltje groenten
  • 120 g mengeling van emmental en gruyère kaas
  • vers geraspte nootmuskaat

Bereiding

  • Maak eerst een roux: laat de margarine bruinen in een kookpan, doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Voeg eerst de melk en dan het water toe, terwijl je de hele tijd stevig blijft roeren met de klopper. Voeg hier al roerend het Bouillonketeltje aan toe. Laat kort opkoken en verminder nu het vuur met de helft. Laat nog een tweetal minuten zacht doorkoken.
  • Meng er van het vuur de kaas door. Breng op smaak met vers gemalen witte peper, (zee) zout en vers geraspte nootmuskaat.
  • Laat de macaroni beetgaar koken in ruim, lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de hamblokjes en de gehakte peterselie onder de kaassaus.
  • Serveer met versnipperde peterselie of laat nog even gratineren onder de grill.
close