Paella met chorizo en gamba's

Paella met chorizo en gamba's

3.3 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Paella is van oorsprong Valenciaans, maar tegenwoordig een typisch Spaans gerecht. Deze versie met choriza en gamba's is één van de talrijke mogelijkheden om je paella mee te vullen. De grote garnalen kan je gerust ook vervangen door sardientjes. Gezellig tafelen gegarandeerd!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • 100 g chorizo
  • 200 g gamba's (rauw)
  • 2 eetlepels margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g risottorijst
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 g)
  • 250 g broccoli roosjes
  • 250 g prei in ringen gesneden
  • 2 draadjes saffraan
  • 2 blokjes Knorr Finesse voor Pasta & Rijst
  • Garnering:
  • 1 pot zwarte olijven zonder pit
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • in reepjes

Bereiding

  • Bak de chorizo op zacht vuur. Schep de knapperige chorizo uit de pan op een bord. Voeg 1 eetlepel margarine toe en bak de gamba's in het vet gaar. Schep de garnalen op een bord.
  • Voeg, als het nodig is, opnieuw 1 eetlepel margarine toe aan de pan en bak de knoflook zacht aan. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee tot de rijst glazig is. Voeg de tomatenpuree, broccoliroosjes en prei toe en meng de groenten door de rijst. Voeg 750 ml water, de bouillonblokjes en de saffraandraadjes toe.
  • Plaats het deksel op de pan en laat de paella in 15 tot 20 minuten gaar worden. Voeg zo nodig extra bouillon toe.
  • Laat de olijven in een zeef uitlekken.
  • Schep de laatste 5 minuten de gebakken chorizo en garnalen door de rijst om even mee op te warmen.
  • Garneer de paella met de olijven en gegrilde paprika en serveer direct.
  • Serveertip

    Serveer de paella met een frisse salade van Romaine sla met vinaigrette.

    Variatie

    Vervang de grote garnalen door 2 blikjes drooggedepte sardientjes.

close