Rode salade met gekruide kip, paprika, cherrytomaatjes en appel

Rode salade met gekruide kip, paprika, cherrytomaatjes en appel

3.5 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Rode salade met gekruide kip, paprika, cherrytomaatjes en appel : een leuk ideetje als bijgerecht op een barbecue of als volwaardige maaltijdsalade. Werk af met een stukje knapperig ciabatta brood en je heb een perfect gezonde en lichte maaltijd.

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten

Ingrediënten

  • Voor de gekruide kip:
  • 250 g kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (bv oregano & tijm)
  • Voor de salade:
  • 200 g gemengde salade met lollo rosso
  • 1 rode paprika
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode appel
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Bereiding

  • Was de salade zonodig en laat uitlekken in een vergiet.
  • Roer een marinade van het Bouillonketeltje, de olijfolie, tomatenpuree en kruiden. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer de stukjes 10 minuten.
  • Was de paprika, snijd deze door en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
  • Pel de ui en snijd deze in partjes.
  • Verwarm een pan en bak de kipfilet op middelhoogvuur gaar.
  • Meng de sla, paprika, appel en ui tot een salade. Schep de kipstukjes met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de salade, zet het vuur laag en voeg de balsamico-azijn voorzichtig toe.
  • Roer de aanbaksels los en giet de warme dressing over de salade.
  • Serveertip

    Serveer de salade met knapperig ciabatta brood.

close