Asperges met dille, rosbief en gebakken nieuwe krielaardappeltjes

Asperges met dille, rosbief en gebakken nieuwe krielaardappeltjes

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Asperges zijn een echte lentegroente. Eigenlijk kan je ze met erg veel combineren, zoals met deze lekkere rosbief en nieuwe krielaardappeltjes. Voel je de lente al kriebelen?

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd35 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 800 g ongeschilde nieuwe krielaardappeltjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 2 zakjes Knorr kant-en-klare Hollandaisesaus
  • 4 eetlepels fijngehakte dille + 4 takjes
  • 200 g rosbief

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd het onderste stukje (1-3 cm) er af. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
  • Was de krielaardappeltjes. Zet ze op in koud water, breng ze aan de kook en laat ze gedurende 5 minuten koken. Giet ze af en dep ze af met keukenpapier.
  • Verhit de margarine in een grote pan en bak de krielaardappeltjes hierin gedurende 10 minuten op een matig vuur; schep geregeld om. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en schep de aardappeltjes om.
  • Maak de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de fijngehakte dille erdoor.
  • Verdeel de rosbief over 4 warme borden en bestrooi de rosbief met wat peper. Schep de krielaardappeltjes erbij, leg de asperges ernaast, schep de saus erover en leg er een takje dille op of pluk het groen los en strooi het erover.
  • Serveertip

    Vervang de dille door bieslook of kervel. Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.

close