Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas

Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas

4 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje rode peper
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 300 g rundergehakt
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 300 g sluimerwtjes
  • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten.
  • Pel en snipper de knoflook. Hak de rode peper fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
  • Verhit de margarine in een wok of braadpan en roerbak de rode peper en knoflook gedurende 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het tot het bruin en rul is. Voeg de tomaten toe en bak ze gedurende 2 minuten mee. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Vlees toe, laat het smelten en schep het erdoor. Voeg de kappertjes toe en laat de vleessaus gedurende 10 minuten pruttelen.
  • Snijd de puntjes van de sluimerwtjes kook ze gedurende 3 minuten in ruim kokend water. Afgieten en schep ze met de tagliatelle door de vleessaus. Voeg naar smaak peper toe.
  • Verdeel de tagliatelle over 4 warme diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • Serveertip

    Geef er een salade van rucola en gedroogde tomaten bij.

    Variatie

    Vervang de sluimerwtjes door doperwtjes of jonge tuinboontjes. Kook deze een paar minuten langer dan de sluimerwtjes.

close