Aardappelsoep met kabeljauw

Aardappelsoep met kabeljauw

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 1 dl witte wijn
  • 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Groenten
  • zout
  • 1 grote ui
  • 1 l water
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 fijne repen spek
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 theelepel roze peper
  • 200 g kabeljauw
  • 4 aardappelen

Bereiding

  • Bereid een liter bouillon van 1 liter water en de 2 bouillonblokjes.
  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  • Hak de ui fijn.
  • Verwijder het vel en de graten en snijd de vis vervolgens in blokjes. Snij het spek in blokjes en hak de tijm fijn.
  • Bak de ui samen met het spek en de tijm in de margarine tot de ui glazig is.
  • Voeg dan de wijn toe en kook tot 1/3 in.
  • Voeg er de aardappelen bij en kruid het geheel met de geplette roze peper.
  • Roer en zet nog 1 minuut op een hoog vuur.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.
  • Voeg er de vis aan toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
close