Oosterse soep van wortelen en kikkererwten

Oosterse soep van wortelen en kikkererwten

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Kikkererwten is een typisch Aziatisch ingrediënt. En in de vegetarische keuken worden ze vaak gebruikt als vleesvervanger, omdat ze rijk aan eiwitten en vezels.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 600 g wortelen
  • 1 tomaat
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 1 soeplepel Solo vloeibaar
  • 1 koffielepel curry
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 20 g rozijnen
  • 1 bosje verse koriander

Bereiding

  • Was de groenten en maak ze schoon. Snij ze daarna in grote stukken.
  • Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze uitlekken.
  • Bak de groenten in een pot met 1 soeplepel margarine, 3/4 van de kikkererwten, de curry en 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten toe.
  • Giet 1 liter water in de pot, breng aan de kook en laat 45 minuten koken.
  • Neem de pot van het vuur en mix de soep (niet te fijn).
  • Dien de soep op in kommen met de rozijnen, de rest van de erwten en de fijngeknipte koriander.
close