Ribbetjes met wilde rijst en een zomerse salade

Ribbetjes met wilde rijst en een zomerse salade

3.3 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Voor wie graag peuzelt aan tafel zijn ribbetjes ideaal. Serveer ze met wilde rijst en een zomerse salade.Hoe je extra punch kan geven aan jouw vlees ontdek je in dit gerecht. Eindeloze variaties van dit gerecht zijn mogelijk!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • enkele blaadjes sla
  • enkele druppels slasaus
  • gebroken peper
  • 1 blokje Knorr Finesse bouillon groenten
  • 1 blokje Knorr Finesse bouillon vlees
  • 2 dl olijfolie
  • 4 stuks platte ribstukken (ribbetjes)
  • 4 rijpe tomaten
  • 400 g wilde rijst

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie kort en los er het vleesbouillonblokje in op. Strijk er de ribstukken mee in en strooi er de gebroken peper over. Gaar de ribstukken in een voorverwarmde oven van 190° gedurende minstens een half uur.
  • Kook intussen de rijst in ruim water met de groentebouillon. Spoel de sla en snijd de tomaten in gelijke delen. Schik de ribstukken in grote borden, schik de rijst ernaast en garneer met sla en tomaten. Sprenkel ter afwerking wat slasaus over de groenten.
  • Variaties

    Je kan dit recept ook perfect op de barbecue klaarmaken.

close