Risotto met kip, groenten en champignons

Risotto met kip, groenten en champignons

4.5 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Risotto is waarschijnlijk een van de bekendste rijstgerechten uit Noord-Italië. Wanneer je dit gerecht - lekker licht met kip, groenten en champignons - op tafel kunt toveren voor vrienden of familie, zullen ze zeker onder de indruk zijn.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 3 jonge ajuinen
  • 2 courgettes
  • 1 kleine selderiestengel
  • 2 wortelen
  • 150 g cantharellen
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 300 g kipfilet
  • 3 soeplepels Solo vloeibaar
  • 300 g arboriorijst
  • peper van de molen
  • 70 g geraspte parmezaankaas

Bereiding

  • Snij de ajuinen fijn. Was de courgettes en de selderie, maak de wortelen schoon en snij ze helemaal in kleine blokjes. Maak de cantharellen snel onder koud water schoon, dop ze af en snij ze in zo groot mogelijke stukken.
  • Breng 1 liter water met 1 Knorr Bouillonketeltje Kip aan de kook.
  • Bak de stukken kip en de groenten in een pot met de margarine.
  • Voeg na 5 minuten de rijst toe, meng, kruid met peper uit de molen en laat verder koken zodat de rijst doorschijnend wordt.
  • Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en meng regelmatig.
  • Wanneer de rijst al de bouillon heeft geabsorbeerd (ongeveer 15 minuten), is de risotto klaar. Neem de pot van het vuur en voeg de parmezaankaas toe. Meng krachtig door elkaar.
  • Dien de risotto in diepe borden op.
close