Gemarineerde zalm met paprika en bieslook

Gemarineerde zalm met paprika en bieslook

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Heerlijk gemarineerde zalm met papika en bieslook. Lekker op feestelijke gelegenheden, zoals Kerst.

  • Personen12
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 rode paprika
  • 1 citroen
  • 1 klein bosje (ca. 5 g) bieslook
  • 200 g zalmfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 theelepel suiker

Bereiding

  • Hak de paprika fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd een paar sprietjes bieslook in 4 stukjes. Knip de rest van de bieslook fijn. Snijd de zalm in 12 stukjes.
  • Verhit 2 el margarine en bak hierin de paprika 1 min. Voeg ¼ l water, het citroensap, de gerapte citroenschil, het ½ Bouillonketeltje, de suiker en de paprika toe en breng het al roerende aan de kook.
  • Leg de zalm in een diepe schaal. Schenk de hete marinade erover en laat het geheel afkoelen. Voeg de fijngeknipte bieslook toe en marineer de zalm in de koelkast: minimaal 1 uur, maximaal 24 uur.
  • Leg de stukjes zalm op 12 ‘apero’lepels of minischaaltjes, schep er een beetje van de marinade over en leg op elk 2 stukjes bieslook.
  • Serveertip

    De rest van de marinade kun je bewaren en gebruiken als sladressing.

close